contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

Avocat diaspora

 

Fotografii cu peisaje din România expuse la o universitate din Italia

Începând de luni, 29 octombrie, în decorul elegant de la Palazzo Antonini al Universității din Udine, este găzduită expoziția fotografică intitulată „Maramureș“, realizată de Octavian Vasile Pop.

Fotografiile ilustrează aspecte ale spațiului românesc în naturalețea și cotidianeitatea lui. În ritmul alert al vieții moderne, artistul surprinde o lume care gândește, se bucură, suferă, așteaptă, meditează, muncește din greu, menține cadența naturii, și, care în cele din urmă, trăiește în darul reciprocității dintre Dumnezeu-om-natură.

Organizată de către Centrul Internațional de Studii Culturale Române (Departamentul de Limbă și Literatură, Comunicare, educație și societate) de la Universitatea din Udine, în colaborare cu Misiunea Româna Unită „San Cristoforo“ Friuli, Udine și prin implicarea mai multor studenți, inițiativa își propune să promoveze relațiile dintre cele două țări prin limbă, cultură, credință și artă.

Expoziția a fost realizată sub patronajul Ambasadei României pe lângă Sfântul Scaun și Ordinul Suveran Militar de Malta, a Consulatului General de la Trieste și a Primăriei din Udine și face parte din seria de evenimente “OLTRE LE SBARRE” de la Friuli, dedicate centenarului Marii Uniri. 

În deschidere, prof. dr. Alessandro Zuliani, profesor de română la Universitatea din Friuli a subliniat, în alocuțiunea sa, importanța limbii și literaturii române pentru comunitatea de la Udine.

Expoziția va fi deschisă până pe 10 noiembrie, de luni până vineri de la ora 8.00 pâna la 19.30 și sâmbătă 8.00-12.30.

Octavian Vasile Pop este originar din Satu Mare, dar trăiește de peste două decenii în Italia. Pasionat de fotografie, a realizat mai multe expoziții atât în țară cât și în peninsulă.

 

 

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia