contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

Răsturnare de situație în cazul accidentului de la Bologna. La volan nu era Ioan Mihalyi

Noi detalii ies la iveală despre accidentul de la Argelato, Bologna, în urma căruia un român de 33 de ani a murit și o altă persoană a fost rănită.

Autovehiculul nu era condus de Mihalyi, ci de prietenul lui, care a supraviețuit incidentului.

Este vorba de un cetățean marocan, de 31 de ani, rezident la Cento o localitate din Bologna, care nu avea permis și care consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.

Potrivit publicației Il Resto del Carlino, supraviețuitorul ar fi declarat anchetatorilor că nu a fost el la volan în seara tragediei, dar în baza declarațiilor martorilor și a imaginilor de pe camerele de supraveghere video din zonă, s-a stabilit că de fapt a mințit.

Bărbatul a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă, conducerea sub influența alcoolului și fără permis.

Citește și: Accident mortal în Italia. Șoferul român a fost proiectat prin trapa autovehiculului

Pe 8 octombrie, Ioan Mihalyi se afla împreună cu prietenul lui la bordul autovehiculului propriu, un bmw 320, când într-o curbă dublă, bolidul a părăsit carosabilul. În urma impactului violent, românul a fost proiectat prin trapa panoramică. La locul incidentului au intervenit echipajele de la 118, dar pentru Mihalyi nu s-a mai putut face nimic, acesta a decedat pe loc.

Celălălt pasager a fost salvat de medici și transportat la unitatea de urgență a Spitalului Maggiore din Bologna.

„A fost preluat la unitatea de primire urgențe de la Spitalul Maggiore cetățeanul marocan, cu cod de gravitate doi. Pacientul este în afara oricărui pericol și are leziuni de gravitate medie”, ne-a declarat după accident, reprezentatul biroului de presă AUSL (azienda unità sanitaria locale) Bologna.

Citește și: El este tânărul, mort în cumplitul accident din Italia. Ioan Mihalyi avea doar 33 de ani „Regret că a plecat dintre noi un băiat de aur”

Tragedia a avut loc pe Via della Costituzione din Argelato.

Cornelia Crîșmaru

 

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri. Şase persoane au murit

Un imigrant român a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbuşit (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia