contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

Avocat diaspora

 

Apel disperat făcut de familie. Român de 41 de ani, dispărut fără urmă

Tedy Besciu din Predappio, provincia Forli-Cesena, în vârstă de 41 de ani, a fost dat dispărut de familie.

Românul a plecat la muncă, vineri după-amiază, 19 octombrie, și nu s-a mai întors. Potrivit familiei, bărbatul ar fi lucrat de la ora 16.00 până la ora 22.00, apoi s-a oprit la un bar cu un coleg. Vineri noapte a dormit la un prieten, iar sâmbătă dimineață i-a cerut acestuia să-l însoțească până la Forli să își ia mașina, un Jeep Cherokee, cu numărul de înmatriculare CK498VV și din acel moment nu se mai știe nimic de el și nici mașina nu a mai fost văzută.

„Prietenul lui ne-a povestit că Tedy i-ar fi zis că pleacă acasă, însă a remarcat că a avut o reacție ciudată când a primit un mesaj, dar i-a motivat că fiica lui i-ar fi scris ceva și l-a supărat. Nu e adevărat, fata i-a trimis o poză cu niște ciuperci. Nu a dat nimic de bănuit, s-a comportat normal, ba chiar înainte să plece la serviciu, i-a cerut soției să-i calce hainele pentru ca sâmbătă dimineață avea sedință la muncă, toți colegii au fost, numai el nu.”, a declarat pentru Agenda Diasporei, Talida Nicoleta Feier, sora românului.

Tedy Besciu este din Roșiorii de Vede, dar locuiește de șaptesprezece ani în Italia. Bărbatul lucra pentru o societate din Forli, este căsătorit și are o fetiță de 13 ani. Potrivit spuselor apropiaților, acesta nu părea să aibă vreo problemă.

Poliția din Italia a lansat o acțiune de căutare. Oricine are informații despre bărbatul român este rugat să anunțe Carabinierii din Predappio la numărul 0543 922129 sau să contacteze familia la numerele: 3895375773 (Ionela), 3282029904 (Paul) și 3208218192 (Talida).

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri. Şase persoane au murit

Un imigrant român a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbuşit (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia