contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Salvini: "Nu vrem să părăsim UE sau zona euro, dar noi lucrăm pentru italieni nu pentru Comisia Europeană sau agenţiile de rating"

Ministrul de Interne al Italiei şi lider al extremei drepte italiene Liga Nordului, Matteo Salvini, a declarat că Guvernul ţării sale va continua să-şi apere bugetele generale pentru 2019, în ciuda calificativelor agenţiilor de rating şi a preocupărilor Comisiei Europene.

"Guvernul va merge înainte, în pofida agenţiilor de rating, a comisarilor europeni şi oricărei neînţelegeri interne. Executivul ţării lucrează pentru a răspunde problemelor italienilor şi nu pentru se teme de agenţiile de rating, care în trecut au eşuat în previziunile lor. Sunt bugete bune şi vom merge până la capăt", a afirmat sâmbătă Salvini.

Precizările acestuia vin la o zi după ce agenţia Moody's a redus calificativul pentru datoria Italiei de la "Baa2" la "Baa3", cu o doar o treaptă peste nivelul "junk" (nerecomandat pentru investiţii), dar cu perspectivă stabilă.

De asemenea, Salvini a mai declarat sâmbătă că Italia nu intenţionează să părăsească zona euro sau Uniunea Europeană.

"Nu există şi nu va exista vreo intenţie de a părăsi Uniunea (Europeană) sau sistemul monedei unice europene", a spus liderul Ligii Nordului care tocmai a fost absolvit de orice vină de justiţia italiană în prima parte a unui dosar privind o presupusă sechestrare în luna august a zeci de migranţi pentru mai mult de zece zile în largul insulei Lampedusa şi apoi în portul sicilian Catania, informează Agerpres.

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri. Şase persoane au murit

Un imigrant român a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbuşit (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia