contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

Avocat diaspora

 

Columna lui Traian, iluminată în culorile Drapelului României

Moment istoric la Roma. Duminică, 14 octombrie, culorile tricolorului României au iluminat Columna lui Traian, în prezența președintelui Klaus Iohannis, aflat în vizită de stat în Italia.

Opera arhitectului Apolodor din Damasc și una dintre cele mai mari sculpturi antice în basorelief, Columna lui Traian ilustrează nașterea poporului român și legăturile istorice profunde dintre România și Italia.

Potrivit HotNews.ro, aproximativ 400 de persoane au participat la evenimentul de ieri. Românii l-au primit cu aplauze pe Klaus Iohannis, au cântat imnul și au scandat mesaje antiguvernamentale.
Vizita lui Klaus Iohannis în Republica Italiană are loc în cadrul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri și al aniversării a 10 ani de la semnarea Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic Consolidat româno – italian, fiind prima vizită de stat după 45 de ani.

Au fost prezenți ambasadorul României în Italia, George Bologan și președintele Consiliului Local din Roma, Marcello De Vito.

Astăzi, Iohannis l-a întâlnit pe președintele Italiei, Sergio Mattarella. Agenda vizitei include întrevederi cu preşedintele Consiliului de Miniştri al Italiei, Giuseppe Conte, preşedintele Senatului, Maria Elisabetta Alberti Casellati, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberto Fico precum și cu primarul Romei, Virginia Raggi.

Marți, președintele va participa la deschiderea Forumului de Afaceri România-Italia.

Iluminarea Columnei lui Traian în culorile Drapelului românesc este un proiect al Ambasadei României în Italia, realizat cu sprijinul Primăriei Roma - Departamentul pentru Creștere Culturală și Sovrintendenza Capitolina ai Beni Culturali, al Parcului Arheologic Colosseum și al Zetema Progetto Cultura, cu participarea asociațiilor culturale Romanitas și SPQR. Sponsor unic al inițiativei: Banca Transilvania.

 

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia