REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu publicaţia noastră. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Accident mortal în Italia. Șoferul român a fost proiectat prin trapa autovehiculului

Tragedia pe o stradă din Italia. Un român, în vârstă de 33 de ani, a murit în urma unui accident rutier produs, ieri, în jurul orei 22.10, la Argelato, o localitate de lângă Bologna.

Bărbatul era împreună cu un prieten la bordul autovehiculului propriu, un bmw 320, și parcurgea strada della Costituzione, când din cauze încă necunoscute, a pierdut controlul volanului și a părăsit carosabilul. În urma impactului violent, românul a fost proiectat prin trapa autovehiculului. La locul incidentului au intervenit echipajele de la 118, dar pentru tânărul român nu s-a mai putut face nimic, acesta a decedat pe loc.

În schimb, celălalt pasager, un marocan de 31 de ani, care locuiește la Cento, a fost salvat de medici și transportat la unitatea de urgență a Spitalului Maggiore din Bologna.

„A fost preluat la unitatea de primire urgențe de la Spitalul Maggiore cetățeanul marocan, cu cod de gravitate doi. Pacientul este în afara oricărui pericol și are leziuni de gravitate medie”, a declarat pentru Agenda Diasporei, reprezentatul biroului de presă AUSL (azienda unità sanitaria locale) Bologna.

Cornelia Crîșmaru

 

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi