contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

Salvini sfidează UE: "Nu-mi pasă dacă Bruxellesul spune NU, eu fac oricum"

Vicepremierul italian Matteo Salvini a declarat război total Comisiei Europene.

Noul guvern de la Roma a propus un deficit public pentru următorii trei ani de 2,4% din PIB, faţă de 0,8% pe care precedentul guvern de centru stânga se angajase să-l menţină, fapt ce a stârnit nemulţumirea Bruxellului.

Comisia europeană, care va trebui să examineze acest proiect începând cu 15 octombrie, consideră deja că acest lucru pare de neacceptat.

"Mă voi asigura, în dialogul cu autorităţile italiene, care va începe curând, că Italia va putea să rămână în spiritul comunitar", a declarat, vineri, comisarul european pentru Afacerile economice, Pierre Moscovici, respingând pentru moment eventuale sancţiuni.

Salvini a replicat aseară că nu-i pasă dacă cei din Comisia Europeană vor respinge proiectul de buget prezentat de guvernul italian şi că îl va face oricum.

''Nimeni, la Bruxelles, nu-mi poate spune momentul în care să-l fac. Şi dacă la Bruxelles ne spune că nu-l pot face, nu-mi pasă, eu îl fac oricum'', a declarat şeful Lega Nord, majoritară în guvern, cu ocazia unei reuniuni publice la Roma.

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri. Şase persoane au murit

Un imigrant român a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbuşit (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia