contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Românii cu suflet mare din Italia ajută copiii bolnavi din țară: „Vrem să sensibilizăm și alte persoane”

De la mii de kilomentri distanță, câțiva români din Italia nu au uitat de cei de acasă și au întins o mână de ajutor copiilor bolnavi de cancer de la Spitalul de Copii din Iași.

La inițiativa lui Cichi Felix, românii din mai multe orașe- Roma, Bologna, Ferrara- au „adoptat” câte un copil căruia îi vor aduce un „zâmbet” de Crăciun. Conaționalii cu suflet mare au strâns și vor trimite câte un pachet pentru fiecare copil de la secția de oncologie. Hăinuțe, încălțăminte, alimente neperisabile și jucării vor ajunge, în prag de sărbători, la micuții care luptă zi de zi cu cancerul.

„Sunt administratorul grupului “Diaspora Românilor din Italia”, cei care s-au și mobilizat în această acțiune. Nu suntem la prima faptă de acest gen, am ajutat multe persoane, ultima oară i-am găsit un loc de muncă unei românce al cărei copil avea cancer. Pentru copiii de la Iași, aproximativ 50 de persoane și-au oferit, până acum, ajutorul, eu am trimis deja 1.000 de lei pentru a le cumpăra papucei că mergeau desculți sau în șosete. Nu mă interesează să îmi fac publicitate, ci să sensibilizăm cât mai multe persoane”, a declarat pentru Agenda Diasporei, Cichi Felix.

Din banii trimiși de Felix au fost cumpărați 168 de perechi de papuci de casă, astfel încât toate mamele și toti copiii internați în secția oncologie a Spitalului de Copii au primit câte o pereche de papuci. 70 de perechi au mai rămas, dar vor fi distribuite altor bolnăviori, internați în celealte secții din spital.

Acțiunea caritabilă este realizată în colaborare cu Asociația "AMA Zâmbet de copil" din Iași. "AMA Zâmbet de copil" dorește să aducă un zâmbet pe fața fiecărui copil, să-i redea speranța unei vieți mai bune, fără grija zilei de mâine, să îl ajute să se integreze în societate alături de copiii normali, să simtă că fac parte din aceasta lume și să se bucure de toate beneficiile vieții.

Cei care vor să contribuie la această acțiune, pot contacta asociația la adresa https://www.facebook.com/AMA.zambetdecopil/.

Un gest minor pentru tine, poate fi o lacrimă de bucurie pentru ei! Oriunde te-ai afla, fii și tu părtaș la un moment de fericire pentru micuții cu suflete nevinovate!

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un alt român, erou de ocazie

Presa italiană a relatat în aceste zile despre un alt român care ne face cinste, cuvântul "român" fiind citit cu mândrie (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia