contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

O badantă româncă a furat 18.000 de euro de la bătrâna pe care o îngrijea

O badantă de naționalitate română, de 33 de ani, din Bologna a fost reținută și condamnată la arest la domiciliu pentru furt agravat împotriva unei femei invalide, în vârstă de 79 de ani, pe care ar fi trebuit să o îngrijească.

Românca a lucrat pentru bătrână din octombrie 2017 și până în februrie a.c., dar profitând de relația de prietenie care s-a legat între ele, s-a oferit să o mai ajute din când în când, fâcându-i cumpărăturile. Numai că, pe lângă cumpărături, femeia își însușea diverse sume de bani, și astfel în aproximativ un an, a reușit să sustragă 18.000 de euro.

Când și a dat seama de cele întâmplate, bătrâna a depus o plângere la postul de poliție, vineri, 21 septeptembrie a.c., spunând că din octombrie 2017, au început să-i dispară bani din cont și singura care ar fi avut acces la cardul bancar ar fi fost chiar badanta.

Zilele trecute, polițiștii au prins-o în flagrant pe româncă, care sub pretextul de-ai face din nou cumpărături bâtrânei, a scos de la un bancomat din cartier 1.500 de euro.

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia