contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Guvernul italian a adoptat un decret ce-i poate viza și pe români: Vor putea fi expulzați sau arestați mai ușor

Guvernul italian a adoptat luni un decret-lege în materie de securitate şi combatere a imigraţiei, susţinut de ministrul de Interne, Matteo Salvini, scrie agerpres.ro.

"Este un pas înainte pentru a face Italia mai sigură. Pentru a lupta cu mai multă forţă mafioţii şi traficanţii, pentru a reduce costurile imigraţiei excesive, pentru a expulza mai rapid delincvenţii şi falşii solicitanţi de azil, pentru a revoca cetăţenia teroriştilor, pentru a da mai multe puteri forţelor de ordine", a spus Salvini într-un mesaj transmis pe Facebook.

Guvernul nu a comunicat imediat conţinutul exact al acestui text, care va intra în vigoare de îndată ce va fi semnat de preşedintele Sergio Mattarella, dar care va trebui să fie validat de Parlament în termen de 60 de zile.

Textul prevede ca permisele de şedere din motive umanitare să fie excepţionale - permise pe care 25% dintre solicitanţii de azil în Italia le obţineau în ultimii ani - şi suspendarea cererii de azil în cazul în care solicitantul este "periculos" sau a fost condamnat în primă instanţă.

Documentul prevede o reorganizare a sistemului de primire pentru solicitanţii de azil, care vor fi grupaţi în centre de primire mari, eforturile de repartizare în teritoriu pentru a favoriza integrarea fiind rezervate minorilor izolaţi şi refugiaţilor recunoscuţi.

De asemenea, documentul prevede revocarea naturalizării oricărui cetăţean străin condamnat pentru terorism.

În ceea ce priveşte securitatea, textul generalizează utilizarea pistoalelor electrice, inclusiv de către poliţişti municipali, şi promovează evacuarea clădirilor ocupate, eliminând obligaţia de a oferi cazare temporară pentru persoanele vulnerabile.

Foarte discutat de mai multe săptămâni, textul a fost, înainte de aprobarea sa, subiectul unor critici, inclusiv în cadrul Mişcării 5 Stele (M5S, antisistem), aliat guvernamental al Ligii.

Secretarul general al Conferinţei Episcopale din Italia, Monseniorul Nunzio Galantino, a criticat faptul că imigraţia şi securitatea sunt tratate în acelaşi text.

"Aceasta înseamnă că imigrantul este deja judecat din cauza condiţiei sale şi că este considerat deja un pericol public, indiferent de comportamentul său. E un semn rău ", a spus el.

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia