contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

Italia: Român în stare critică după un grav accident de muncă

Un muncitor român, de 43 de ani, a fost rănit grav în urma unui accident de muncă, în Italia. Bărbatul lucra Alfa Engineering, o cooperativă care se ocupă cu prelucrarea pieselor metalice, situată în via Mozart, în zona industrială a orașului Modena.

Ieri, în jurul orei 13.30, românul testa, împreună cu un coleg italian,  un tub metalic cu un diametru de aproximativ 80 de centimetri. Era un test foarte important pentru că tubul trebuie să asigure transportul apei la o presiune foarte mare. La un moment dat însă, o secțiune a tubului a sărit, deversând un jet puternic de apă, care i-a investit în plin.  Presiunea apei a fost atât de mare, încât cei doi au fost aruncați la câtiva metri distanță. 

Colegii, conștienți de ceea ce s-a întâmplat, percepând gravitatea situației, au sunat imediat la 118 și, la fața locului au sosit, în scurt timp, două ambulanțe.

Conaționalul a fost transportat de urgență la spitalul din Baggiovara, unde este internat în condiții foarte grave la terapie intensivă cu un un puternic traumatism la nivelul capului.

În schimb, situația este mai puțin gravă pentru colegul lui italian, de 51 de ani, spitalizat tot la Baggiovara, cu fractură la picior.

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia