contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Decizie șoc a unui procuror din Bologna. O badantă a primit clemență după ce a furat bijuterii de 60.000 de euro

O badantă din Bologna a fost trimisă în judecată, în stare de libertate, pentru furt, însă procurul a cerut arhivarea dosarului pe motiv că: "Fapta este de o gravitate redusă și cu o daună minoră".

"În cererea de arhivarea a dosarului, procurorul numai nu ne-a pus să trimitem un buchet de flori și să ne cerem scuze hoaței", a povestit Renato Tosi, în vârstă de 80 de ani, pentru Il resto del Carlino

Așa că, femeia de 40 de ani, de naționalitate italiană, ar putea scăpa definitiv de grija pedepsei pentru fapta sa și asta chiar dacă familia pentru care lucra nu și-ar fi recuperat prejudiciul.

O situație dureroasă pentru cuplul de batrâni, care acum se simte batjocorit chiar și de justiție. "Cererea de arhivare ne-a lasat uimiți, chiar este vorba de o daună: pentru noi, bijuterile de 60.000 de euro nu reprezintă un mic furt". Femeia, printre altele, continuă să lucreze ca îngrijitor pentru alte familii "cu riscul ca infracțiunea să poată fi repetată", a explicat avocatul Galeazzo Bignami, care a mai precizat că: "Ne vom opune arhivării!"

Badanta a furat, în perioada septembrie- decembrie a anului trecut, bijuterii de peste 60.000 de euro, dar cei doi și-au dat seama abia la Craciun, când au vrut să ia o bijuterie din cutiile cu obiecte de valoare, dar au descoperit că acestea erau goale.

Când badanta s-a întors din vacanță a fost așteptată de avocatul batrânilor. În fața acestora și-a recunoscut fapta, ba mai mult chiar a și indicat două case de amanet, unde a fost vândut aurul.

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri. Şase persoane au murit

Un imigrant român a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbuşit (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia