contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

Avocat diaspora

 

Ambasadorul României din Italia în vizită de lucru la Florența:“Dacă în fiecare dintre noi există entuziasm și avem un caracter frumos și puternic,vom reuși să-i mobilizăm și pe alții în mesajele și proiectele de unitate și de demnitate ale neamului”

Românii din zona Toscana au participat joi, 13 septembrie, la Firenze, la o întâlnire organizată de Consulatul General al României la Bologna.

La eveniment au luat parte George Bologan, Ambasadorul României în Italia și consulul, Viorica Calcan. Întâlnirea a avut ca scop schimbul de opinii, dezbaterea unor proiecte și cunoașterea problematicii comunității.

Cu acest prilej, ambasadorul Bologan a îndemnat participanții să contribuie, prin gândurile și acțiunile individuale, la consolidarea unității comunității românești în ansamblul său și la viața socială și politică a societății gazdă.

“Dacă în fiecare dintre noi există entuziasm și avem un caracter frumos și puternic, vom reuși să-i mobilizam și pe alții în mesajele și proiectele de unitate și de demnitate ale neamului. Entuziasmul și caracterul, sunt asemeni unui magnet care produce o forță de atracție a altora către valorile esențiale ale românismului în profunzimea lui, dar și față de propria comunitate.”, a precizat Bologan

Diplomatul român l-a întâlnit și pe primarul orașului Florența, Dario Nardella, care a transmis aprecierile sale față de comunitatea românească de aici. Au fost discutate proiecte aflate în desfășurare care îi vizează pe conaționali, dar și o serie de propuneri ale reprezentanțiilor pentru perioada următoare.

De pe agenda discuțiilor nu a lipsit tematica europeană, fiind abordate aspecte legate de coeziune, migrație și cooperare transfrontalieră. În acest context, primarul Nardella a evidențiat colaborarea foarte bună cu primariile orașelor Timișoara și Sibiu, care au fost invitate să participe la prima „Conferința a Primărilor Capitalelor Culturale Europene” organizată în localitate.

Programul a inclus și omagierea lui Nicolae Petrescu-Comnen, îngropat în cimitirul „Porta Santa” din Florența.

Nicolae Petrescu-Comnen- jurist, diplomat, profesor, publicist și om politic român, fost ministru de externe al României interbelice și cetățean de onoare al orașului Florența. Prin intervențiile sale a contribuit decisiv la salvarea orașului Florența de la bombardamentele din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial și implicit la salvarea unei importante părți a patrimoniului universal și a numeroase vieți omenești.

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia