contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

Avocat diaspora

 

PROTEST LA BOLOGNA. “Vrem să se schimbe toată clasa politică pentru că sunt toți corupți!”

Luni, 10 septembrie, începând cu ora 18.00, aproximativ 20 de români din Bologna și-au manifestat nemulțumirea față de situația politică din țară, în semn de solidaritate cu protestatarii din România.

Cu steaguri tricolore în mână, conaționalii au scandat mesaje antiguvernamentale și au condamant intervențiile forțelor de ordine la mitingul pașnic al diasporei din 10 august.

Alexandru Ivan are 26 de ani și locuiește împreună cu familia întru-un orășel de lângă Bologna și se numără printre puținii români de aici, care au participat și la mitingul din 10 august.

“Vrem să se schimbe toată clasa politică pentru că sunt toți corupți!”, ne-a declarat tânărul

Românii din Italia au mai manifestat și la Roma, unde circa 50 de protestatari au ieșit la Columna lui Traian cu mesaje împotriva corpuției, dar și la Torino și Milano.

În România, conaționalii au ieșit în stradă, în mai toate orașele pentru un protest antiguvernamental.

Cornelia Crîșmaru

 

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri. Şase persoane au murit

Un imigrant român a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbuşit (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia