contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

Trei români, victime ale exploziei de la Bologna

Trei români au fost răniți în tragedia, de ieri, de la Bologna. Conaționalii sunt în afara oricărui pericol, doi fiind externați astăzi.

Una dintre victime, era la volanul camionului, aflat chiar în fața celui care a explodat. Potrivit unei surse, în momentul impactului, românul a sărit din camion și s-a ales cu câteva arsuri în zona spatelui. Astăzi dimineață a fost externat și s-a întors la Roma, acolo unde locuiește.

Și pe Aurora Pătru, de 33 de ani, a prins-o vâlvătaia. Femeia venea de la Lidl și se îndrepta spre podul Borgo Panigale-Stazione, când focul puternic i-a ars picioarele. Românca a fost transportată de urgență la Ospedale Maggiore, unde a fost spitalizată, dar în afara oricărui pericol.

Luni în jurul orei 13.45, un camion cisternă care transporta substanțe inflamabile a luat foc, pe linia de centură, care leagă Bologna de Casalecchio, unde a ucis cel puțin o persoana și a rănit cel puțin alte 80.
Potrivit primelor informații, cisterna ar fi explodat după ce a intrat în coliziune cu un camion care transporta mașini. În urma impactului, autoturismele au luat foc. O parte a podului s-a prăbușit și incendiul s-a propagat la vehiculele din parcările de sub pod și din parcările a două reprezentanțe auto, care au luat foc și au explodat.

Au fost ore de panică continuă. Scene de groază, case distruse, mașini în flăcări. Cartierul Borgo-Panigale a urlat de sunetele ambulanțelor. Oamenii disperați își sunau încontinuu rudele. Spitalele au fost luate cu asalt. 14 dintre cei răniții au suferit traumatisme grave. 13 polițiști au fost și ei victime ale tragediei, unul este încă în stare foarte gravă, după ce a fost aruncat la 20 de metri de valul exploziei.

Cornelia Crîșmaru

 

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia