contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

Incendiu devastator urmat de o puternică explozie la Bologna. Zeci de răniți și doi morți

Un camion cisternă care transporta substanțe inflamabile a luat foc astăzi după-amiază, pe linia de centură, care leagă Bologna de Casalecchio, unde a ucis cel puțin două persoane și a rănit cel puțin alte 80.

Potrivit primelor informații, cisterna ar fi explodat după ce a intrat în coliziune cu un camion care transporta mașini. În urma impactului, autoturismele au luat foc. O parte a podului s-a prăbușit și incendiul s-a propagat la vehiculele din parcările de sub pod și din parcările a două societăți de vânzări auto, au luat foc și au explodat.

„Parterul blocului în care locuiesc este aproape distrus. Polițiștii nu m-au lăsat să intru în casă, le-am dat cheile să închidă gazul, au zis că e totul în regulă...”, ne-a declarat o persoană care locuiește în zonă.

Incediul a distrus zeci de locuințe. Spitalele au fost luate cu asalt. Zeci de polițiști, pompieri, medici sunt acum în stradă.

În cartierul Borgo Panigale, de la periferia orașului locuiesc mulți români, este un magazin cu produse tradiționale și o patiserie românească.

Magazinul a fost și el afectat de deflagrații, de pe rafturi au explodat sticle, borcane etc. Pâna acum, nu există informații că s-ar afla românii printre victimele incendiului.

„Este posibil să fie printre șoferi, persoane de naționalitate română”, ne-a precizat o sursă.

Unul dintre carabinierii din stradă ne-a declarat că „Se pare că nu sunt victime în magazinul românesc. Acum asigurăm zona”.

Oficiul consular a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate. Pâna în prezent, arata MAE, autoritățile italiene nu au notificat oficiul consular cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul oficiului consular nu s-au înregistrat solicitări de asistența consulară. Cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatul General al României la Bologna: +39 051 5872120; +39 051;5872209, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al oficiului consular: +39 349 1178220.

 

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri. Şase persoane au murit

Un imigrant român a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbuşit (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia