REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu publicaţia noastră. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Româncă, dată în urmărire după ce a fugit din arestul la domiciliu

O românca de 29 de ani din Casalecchio, Bologna, a fost dată în urmarire pentru că a fugit din arestul la domiciliu. Femeia a fost condamnată pentru furt agravat fiind prinsă în flagrant când sustrăgea ceasul de aur unui batrân, care intrase în biserica Santa Lucia împreună cu soția. 

La sfârșitul lunii iulie, după zece zile de arest, Tribunalul din Bologna a decis că 'maga degli abbracci' ("vrajitoarea îmbrățișărilor"), să fie eliberată și plasată în arest la domiciliu. Ieri, carabinierii s-au dus să o controleze, dar nu au găsit-o.

Pe numele ei, a fost emisă o plângere pentru evadare, iar autoritățile au dispus măsurile necesare pentru a-i da de urmă.

Potrivit anchetatorilor, românca de 29 de ani a jefuit mai mulți bătrâni  din mai multe orașe din Emilia-Romagna prin "tehnica îmbrățișării. După ce a fost difuzată fotografia cu imaginea hoaței, în doar câteva zile, șapte persoane (cu vârste cuprinse între 65 și 80 de ani), din Castel San Pietro Terme, San Lazzaro di Savena, Loiano, Castel Maggiore, Bologna, Casalecchio di Reno e Monte San Pietro, au recunoscut-o și au depus reclamație împotriva ei, pentru infracțiunea de furt agravat.

În cazul în care o recunoașteți sau ați fost victimele acesteia, anunțați de urgență poliția, la numărul 051/570199 Carabinieri Casalecchio sau la 112.

Cornelia Crîșmaru

 

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

EXCLUSIV. Ion Purice, eroul Italiei: “Am făcut doar ce trebuia să fac”

Ion Purice este eroul care a schimbat imaginea României în doar câteva zile, mai mult decât au făcut-o politicienii de l (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi