contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Un om de afaceri român, protagonist într-o revistă de prestigiu din Italia: “Preocuparea pentru mediul de afaceri, cât și pentru românii din Italia, a însemnat foarte mult pentru mine, din momentul în care am plecat din România”

Un român a apărut, alături de nume mari din economia italiană, într-una dintre cele mai importante reviste de business.  Valentin Făgărășian a fost protagonistul unui interviu din cel mai nou număr al publicației economice “Banca&Finanța”, unde a vorbit despre societățile străine.

600.000 de firme din peninsulă sunt conduse de cetățeni străini. Italienii se întreabă care este raportul acestora cu instituțiile bancare și cum sprijină CNA world sau președintele acesteia, dezvoltarea lor.

"Pentru cei care au deja o activitate, relațiile cu băncile sunt în general mai ușoare, în timp ce imigrantul care dorește să înceapă o afacere și să aibă acces la un credit trebuie să ofere garanții, uneori de aceeași valoare cu suma cerută.// CNA World oferă un instrument de microcreditare, o soluție ideală pentru migranți, adesea considerați nebancabili.  Antreprenoriatul lor este un sector în creștere continuă, în care suntem convinși că este oportun să investim și să oferim sprijin financiar cu mai puține garanții", a declarat Făgărășian în cadrul interviului

“Banca&Finanța” este o publicație lunară de referință în sectorul creditelor și al băncilor, destinată operatorilor financiari, companiilor de administrare a investițiilor, companiilor financiare și societăților mici și mijlocii (cu o secțiune specifică dedicată împrumuturilor).
Revista costă 5 euro și poate fi achiziționată începând de astazi, de la chioșcurile de ziare din Italia sau online.

“Am fost onorat să dau un interviu în calitate de președinte CNA WORLD, la una dintre cele mai importante reviste de bussines din Italia “Banca&Finanța”. În acest interviu am încercat să sintetizez importanța Confederației Naționale a firmelor mici și mijlocii, în raport cu sistemul birocratic din Italia”, a precizat omul de afaceri român

Valentin Fagărășian, proprietarul consorțiului IRO, este originar din Codlea, Brașov. A absolvit Facultatea de Inginerie ecologică la Universitatea Ecologică din București și Management la Universitatea Luis Guido Carli din Roma.

În 1992 a luat drumul Italiei, acolo unde a început cu “munca de jos” ajungând să pună pe picioare o afacere în domeniul construcțiilor. De-a lungul timpului, compania s-a extins, având în prezent peste 100 de muncitori români.

Este președintele CNA World Italia, președintele unei asociații de români din Roma, președinte în Italia a unui partid politic important și o prezență activă în mai toate evenimentele din peninsulă și din țară.

A pornit în toate proiectele de la zero, cu ambiție, idei originale și multă muncă.

“Preocuparea mea pentru mediul de afaceri, cât și pentru românii din Italia, a însemnat foarte mult pentru mine, din momentul în care am plecat din România”, a scris Făgărășian pe pagina personală.

Ca și Valentin mai sunt mulți românii din diaspora, care au devenit astfel ambasadori ai României în țările gazdă.

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

EXCLUSIV. Ion Purice, eroul Italiei: “Am făcut doar ce trebuia să fac”

Ion Purice este eroul care a schimbat imaginea României în doar câteva zile, mai mult decât au făcut-o politicienii de l (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia