contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

Deputatul Constantin Codreanu în vizită de lucru în Italia

Aflat în vizită de lucru în Italia, deputatul Constantin Codreanu, președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării a avut, sâmbată 21 iulie, o întrevedere cu comunitatea românească de la Bologna.

În cadrul întâlnirii au fost abordate o serie de teme, printre care, modificările cadrului legislativ privind sprijinul românilor de pretutindeni, priorități actuale și viitoare, creșterea numărului de parlamentari care reprezintă Diaspora fiind prima pe listă, modalități de implicare mai activă a mediului asociativ din afara României în viața politică de la București, pașapoarte, centre comunitare, minorii “non-cetățeni”.

Un subiect aparte al întâlnirii de la Bologna a fost prezentarea problemelor cu care se confruntă românii de aici, propunerea de sugestii precum și modalitățile de sprijin în rezolvarea acestora. De asemenea, în vederea unei colaborari eficiente, deputatul Constantin Codreanu a adresat tuturor îndemnul a se uni și de a se implica în politică.

“Fiind de formare unionist, invoc sloganul: Unirea face puterea! Contează atunci când politicul și civilul își dau mâna și pun presiune pe cei aflați la guvernare. Așa am procedat și în cazul minorilor “non-cetățeni” și am avut un rezultat de succes și sunt sigur că același lucru trebuie să îl facem și în alte situații, inclusiv în ceea ce privește problemele diasporei.”

În perioada, 18-22 iulie,curent premieră introdusă în viața politică românească de deputatul Codreanu - atelier legislativ – s-a desfășurat în mai multe orașe: Roma, Mestre, Bologna, Borgo Nuovo, Verona.

Pe lângă întâlnirile cu românii din Italia, au avut loc și întrevederei cu oficiali ai administrației publice locale, ai cultelor și ale unor partide politice italiene.

Deputatul Constantin Codreanu a mai vizitat comunitatea românească din peninsulă și în octombrie 2017, atunci când a condus delegația Comisei.

Constantin Codreanu a fost ales deputat din partea Partidului Mișcarea Populară (PMP), în decembrie 2016, în circumscripția electorală nr.43 - Circumscripția pentru cetățenii români cu domiciliul în afara țării.  Codreanu este unul dintre cei mai activi parlamentari. În mai puțin de doi ani a avut 79 de propuneri legislative, din care două promulgate legi. De curând, la inițiativa acestuia, termenului de valabilitate al pașapoartelor s-a extins de la 5 la 10 ani, în cazul persoanelor care au împlinit vârsta de 25 de ani și de la 3 la 5 ani pentru cei cu vârste între 12 și 25 de ani.

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia