contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

Avocat diaspora

 

Filmul „Bacalaureat” al lui Cristian Mungiu a adunat sute de oameni în piața la Bologna

Câteva sute de oameni s-au îngrămădit ieri seară, în Piazza Maggiore din Bologna, pentru a viziona „Bacalaureat”, filmul regizat de Cristian Mungiu.

Lungmetrajul pentru care cineastul român a câștigat premiul pentru regie la Festivalul de la Cannes 2016 a fost subtitrat în italiană și în engleză și difuzat pe cel mai mare ecran din Europa cucerind publicul. Și românii care locuiesc aici, cuprinși de entuziasmul de a auzi graiul natal chiar de pe buzele celor mai mari actori, s-au numărat printre cei prezenți.

„Impresionant. Este prea real, filmul ăsta trebuia văzut doar de români”, a declarat un conațional, ieri, în piața din centrul orașului

Regizorul Cristian Mungiu, primit în ropotele de aplauze ale spectatorilor, a fost impresionat de mulțimea de spectatori, în Piazza Maggiore.

„Am primit multe premii în cariera mea de regizor, dar cred că cea mai de preț recunoștință este să mă aflu aici, în fața unui mare ecran și cu un public numeros. Vă mulțumesc!”, a declarat regizorul Cristian Mungiu, în deschiderea serii.

Pelicula, tradusă în italiana „Un padre, una figlia”, are la baza o poveste reală. Romeo Aldea este doctor într-un mic oraș de provincie și și-a educat singurul copil, pe Eliza, cu ideea că odată ce va termina liceul, va pleca să studieze și poate să se și stabilească în străinătate. Planul lui e pe cale să se împlinească, Eliza tocmai a primit o bursa să studieze psihologia în Anglia. Mai trebuie doar să-și ia Bacalaureatul, o formalitate pentru o elevă așa de bună cum este ea. În preziua primei teze scrise, un incident iscat pe nepusă masă pune dintr-o dată în pericol planurile de viitor ale lui Romeo. Acum el trebuie să ia o decizie. Desigur, situația poate fi rezolvată, însă nu urmând calea pe care, ca părinte, a încercat să i-o arate fiicei lui ca fiind singura de urmat în viață.

Filmul face parte din seria proiecțiilor difuzate în cele cincizeci de seri, din cadrul Festivalului de Film Sotto le Stelle del Cinema 2018, care pot fi vizionate gratis, în Piazza Maggiore.

Cornelia Crîșmaru

 

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri. Şase persoane au murit

Un imigrant român a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbuşit (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia