contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

Avocat diaspora

 

Keita era la volan în momentul producerii accidentului în urma căruia o fată din Republica Moldova a fost lovită și abandonată în plină stradă

Polițiștii au demonstrat, în urma expertizelor efectuate, că jucătorul echipei FC Bologna, Cheick Keita se afla la volanul mașinii sale în momentul în care s-a produs accidentul din 22 februarie, care s-a soldat cu rănirea unei persoane.

Un martor a declarat anchetatorilor că mașina a fost condusă chiar de Cheick Keita, iar analiza conversațiilor de pe "whatsapp" și a mesajelor șterse a confirmat aceeași ipoteză.

Cu trei minute înainte de incident, Keita a vorbit cu o persoană despre viitorul său în fotbal și despre posibilitatea de a se transfera în Spania sau în Anglia. Dupa ora 14:30, s-a înregistrat o tăcere timp de câteva minute, apoi dialogul se reia. La scurt timp după aceea, există o altă conversație, în limba franceză, cu privire la modul de gestionare al accidentului, un prieten încearcă să-l liniștească pe Keita, oferindu-se să le spună anchetatorilor că el era la volanul mașinii. Keita nu acceptă, dar apoi discută în chat, cu o altă persoană, dispusă și ea să-și asume întreaga responsabilitate.

Accidentul a avut loc joi, 22 februarie 2018, fundașul de la Bologna și un prieten erau la bordul unui mercedes înmatriculat în Franța, când pe podul de cale ferată din zona Borgo Panigale, din Bologna, au accidentat o fată de 12 ani din Republica Moldova. După impact, autovehiculul a plecat în viteză, abandonâdu-o pe victimă în plină stradă. Cei doi s-au întors abia după un sfert de oră. Trecatorii i-au acordat fetiței primul-ajutor și apoi a fost transportată de urgență la spitalul Maggiore.

În fața anchetatorilor, fotbalistul a prezentat mai multe versiuni. În primă instanță a declarat că se afla la volanul autovehiculului în momentul accidentului, apoi că era la bordul acestuia ca pasager și, în final, că a împrumutat mașina unor prieteni.

„Ne vom constitui parte în proces, unde vom cere despagubirea daunelor. În momentul de față, fata este în perioada de recuperare și mai are de efectuat investigații medicale”, ne-a declarat Doru Badea, avocat practicant, abilitat pentru asistență juridică la Biroul de avocatură Pier Francesco Uselli, care reprezinta familia fetiței în aceasta speță.

Fotbalistul va fi cercetat pentru părăsirea locului accidentului, neacordarea primului-ajutor și pentru vătămare corporală.

Cornelia Crîșmaru

 

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

EXCLUSIV. Ion Purice, eroul Italiei: “Am făcut doar ce trebuia să fac”

Ion Purice este eroul care a schimbat imaginea României în doar câteva zile, mai mult decât au făcut-o politicienii de l (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia