contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

Avocat diaspora

 

Alternativa ideală pentru copiii care nu vor merge în România în vacanța de vară: prima școală de vară românească din Italia

Pe 25 iunie asociația culturală ARPRO va da startul primei școli de vară românești, ARPRO Summer School (ASC), în colaborare cu Luciana Ludușan Events la Casale della Certosa Country Club (Pavona, Roma).

Evenimentul se va desfășura din 25 iunie până pe 27 iulie, în fiecare zi de luni până vineri, și reprezintă alternativa ideală pentru copiii care nu vor merge în România în vacanța de vară, dar vor să fie aproape de țara lor.

Astfel, copiii între 6 și 14 ani vor avea ocazia să petreacă 5 săptămâni într-o locație cu învățători și profesori calificați, colaboratori ai Institutului Limbii Române în proiectul de predare a limbii, culturii și civilizației românești din Italia și voluntarii asociațiilor de tineri români din teritoriul Romei. Copiii vor participa la cursuri de limbă, cultură și tradiție românească, ateliere de pictură, cercuri de istorie și geografie, ateliere de muzică românească, teatru și activități recreative în limba română.

ARPRO Summer Camp urmărește cultivarea unei atitudini pozitive față de limba română, recunoașterea rolului acesteia în dezvoltarea personală și dezvoltarea abilităților de scriere și vorbire a limbii române, a abilităților artistice și de comunicare în mod plăcut și distractiv. De asemenea, menținerea contactului cu tradițiile și cultura de origine îmbogățește orizontul cultural, contribuie la definirea propriei identități și favorizează integrarea copiilor în cultura țării de adopție.

Școala de vară se va încheia cu Gala ASC la care participanții vor expune lucrările realizate, vor primi premii și vor cânta împreună cu grupul coral Arpeggio & Roua.

ARPRO este o asociație culturală din Ardea (în provincia Romei) formată de membri originari din România care iubesc și răspândesc folclorul românesc.

Voluntarii ARPRO au înființat în urmă cu trei ani corul Arpeggio & Roua, care studiază muzica corală românească pentru a o râspândi în toate colțurile lumii. Grupul coral a reprezentat România la ExpoMilano 2015, a lansat primul album de colinde, ”Armonie di Natale”, în 2016, a organizat prima ediție a festivalului de coruri ”Sacred Roots Fest” la Roma în 2017 și în 2018 a participat la talent show-ul Românii au Talent.

 

 

 

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia