contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Ziua Universală a Iei “Îmbracă IA și vino să sărbătorești”

Ziua Universala a Iei, un fenomen declanșat în 2013 de comunitatea „La Blouse Roumaine”, va fi sărbătorită în mai multe orașe ale lumii, la Washington, New York, Los Angeles, Toronto, Paris, Londra, Madrid, Amsterdam, Roma, Bologna, Milano, principalele orașe ale României și în Republica Moldova, la Chișinău.

La Bologna, Ziua Internațională a Iei este sărbătorită pentru al patrulea an consecutiv, duminică, 24 iunie, printr-o paradă a costumelor populare, expoziții și recitaluri.

Evenimentul este organizat de Parohia ortodoxa “Sf. Ierarh Nicolae”, Asociația românească de voluntariat Betania și Asociația Dor Românesc, sub patronajul Consulatului General al României la Bologna.

Toți cei dornici să petreacă de Sânziene și de Ziua Universală a Iei sunt invitați de organizatori, de la ora 15.00, în Piazza Maggiore din centrul orașului și de la ora 16.00 la Centrul Cultural Zonarelli pentru a se prinde într-o horă pe melodiile Simonei Izbașa și Răzvan Ardelean.

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

EXCLUSIV. Ion Purice, eroul Italiei: “Am făcut doar ce trebuia să fac”

Ion Purice este eroul care a schimbat imaginea României în doar câteva zile, mai mult decât au făcut-o politicienii de l (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia