contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Expoziție de fotografii inedite expuse mâine la Udine de românul Octavian Vasile Pop

Mâine, de la 18.30, la prestigiosul Palazzo Antonini va avea loc vernisajul expoziției fotografice, "Contorni di luce", semnată de Octavian Vasile Pop, având ca temă lumina ca limită spațio-temporală a vieții noastre.

Expoziția sublininează importanța sensibilității artistice a noilor cetățeni italieni din prima și a doua generație, o punte între culturile din Europa și o dovadă vie a integrării. Fotograful însuși este cetățean italian de mulți ani.

Octavian Vasile Pop își va expune fotografiile care au fost elaborate conform unei tehnici originale, experimentată de artist. Fotografia nu este doar o reprezentare propriu-zisă a realității ci o călătorie artistică creativă.

Octavian Vasile Pop, s-a născut în România, la Satu Mare, și trăiește de peste două decenii în Italia. Pasionat de fotografie, a expus creațiile sale publicului larg, cea mai recentă expoziție fiind în luna ianuarie a anului trecut la Muzeul de Artă din Satu Mare. Fotografiile lui ilustrează într-un mod încântător și original momente de viață surprinse în diferite orașe, locuri sau situații.

În cadrul vernisajului vor lua cuvântul: Andrea Bruno Mazzocato, Arhiepiscop și Mitropolit de Udine, prof. Renata Londero, coordonator al Consiliului unificat al cursurilor universitare în limbi străine și literatură și mediere culturală, E.S Cosmin Victor Lotreanu, consul general al României la Trieste, Alessandro Zuliani, cercetător de limbă și literatură română de la Universitatea din Friuli, Cristina Mărginean-Cocis, profesoară și autor al romanului Zero Positivo, care o va reprezenta pe Iulia Daniela Negru, președinta Asociației Danubio.

Expoziția poate fi vizitată în Atrium-ul Palazzo Antonini, în perioada 8 - 22 iunie 2018, intrare de la via Petracco 8 Udine, sediul Centrului Umanist al Universității din Udine.

Tot vineri, va fi și un moment muzical cu participarea Aurora Casonato, la harpă; Marian Tataru, chitara; Dario Caporuscio, flautul.

Evenimentul face parte din cadrul evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri și va fi organizat de Misiunea Română Unită "San Cristoforo" din Friuli, Udine, Asociația italo-românească "Danubio" din Friuli, Venezia Giulia, Centrul Internațional de Studii Culturale Române și Departamentului de Limbă și Literatură, Formare și Societate din cadrul Universității degli studi de Udine.

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia