contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

Româncă din Italia, insultată și bătută de angajator

O româncă în vârstă de 28 de ani, din Rimini, și-a dat în judecată angajatorul, acuzându-l că a lucrat în condiții inumane, în ture 12 ore, sub insulte și amenințări. Ba mai mult, acesta ar fi lovit-o cu genunchiul în burtă.

Potrivit Alta Rimini, românca a susținut că abuzurile ar fi pornit, după ce proprietarul barului unde lucra a acuzat-o că nu muncește suficient și că și-ar favoriza prieteni să nu platească consumația.

Joi, 24 mai, a fost audiat în calitate de martor, un tânar de naționalitate română, un client al barului și prieten al victimei. Acesta a declarat în fața instanței că fata îi confesa adesea problemele de la locul de muncă, dar ca totuși nu a vazut niciodată incidentele de abuz.

Un bărbat în vârstă de 70 de ani din Rimini, proprietarul barului și barmanul de 50 de ani, ambii apărați de avocatul Luca Nebbia sunt acum anchetați  pentru  faptele de abuz și persecuție.

Cornelia Crîșmaru

 

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

EXCLUSIV. Ion Purice, eroul Italiei: “Am făcut doar ce trebuia să fac”

Ion Purice este eroul care a schimbat imaginea României în doar câteva zile, mai mult decât au făcut-o politicienii de l (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia