contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Român din Italia, arestat pentru scandal în trafic

Un român de 37 de ani s-a ales cu dosar penal după ce a amenințat un șofer în trafic, un bine-cunoscut contabil de 55 de ani de la Ravenna, și pe fiul acestuia.

Potrivit autorităților, totul s-a întâmplat vineri, 25 mai, în jurul orei 10.30, pe drumul național SS 16 Adriatica, din Ravenna. Șoferul român era la bordul unui camion, când din motive încă necunoscute, s-a apropiat foarte tare de un bmw și l-a scos de pe banda de drum. Apoi a coborât din vehicul, și cu un cuțit, a strigat "coborâți că vă omor!".

După chemarea poliției, șoferul de camion a dat bir cu fugiții, dar a fost prins în scurt timp. În camion, carabinierii au găsit un cuțit cu lama de 12 cm.

Bărbatul în vârstă de 37 de ani, apărat de avocatul Marco Bertozzi, trebuie să răspundă acum la violență privată, amenințările agravate și port abuziv de arme albe.

Românul a fost arestat și așteptă să se prezinte în fața judecătorului.

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia