contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Au găsit o brățară de 50.000 de euro și au restituit-o proprietarei

O româncă și un angajat de-al ei au reușit să impresioneze prin onestitatea lor. Sâmbătă, 19 mai a.c, ospătarul de la stațiunea Royal Beach din Ravenna a găsit o adevarata comoară, o brățară în valoare de 50.000 de euro și, împreună cu Ioana Dejeu, managerul stațiunii, au înapoiat-o proprietarei.

“Vineri seară, clienta venise la cină la restaurantul nostru. Sâmbătă dimineață, ospătarul a găsit sub masă o brățară. Mi-a dat-o, m-am uitat la ea, am înțeles imediat că era vorba de un lucru de valoare, și nu un gablonz, o bijuterie ieftină.
M-am informat la ce masă a găsit-o, am încercat să dăm de proprietară, care ne-a și sunat după vreo oră, disperată, să ne întrebe dacă am găsit brățara. I-am confirmat și apoi a trecut să o recupereze, lăsând o mică atenție ospătarului”, a declarat pentru Agenda Diasporei, Ioana Dejeu.

Ioana Dejeu este originară din Cluj-Napoca și este managera stațiunii și restaurantului Royal Beach de pe litoralul din Ravenna, deschise cu aproximativ o lună în urmă.

Exemplul dat de Ioana Dejeu și de angajatul său a stârnit un val de simpatie, iar faptele lor au făcut turul presei locale. Cu o modestie extraordinară, conaționala noastră ne-a adăugat că „Nu vreau să fie o publicitate pentru mine, nu am găsit-o eu, doar am înapoiat-o”.

Onestitatea Ioanei și gestul notabil al acesteia este cu siguranță un lucru cu care ne putem mândri cu toții și o confirmare a faptului că românii din diaspora sunt și ambasadori ai faptelor bune.

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(3 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un alt român, erou de ocazie

Presa italiană a relatat în aceste zile despre un alt român care ne face cinste, cuvântul "român" fiind citit cu mândrie (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia