contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Un român, rezident la Padova, a rămas fără anvelopele și jantele pe care plătise o mie de euro, după ce le-a încredințat unui mecanic auto din zonă.

Potrivit padovaoggi.it, mecanicul, proprietarul service-ului, ar fi trebuit să le asambleze și să i le returneze clientului, care urma să le monteze pe autovehiculul său, un bmw.

O lucrare care trebuia să dureze câteva ore, s-a transformat într-o adevărată tevatură. După mai multe zile de aștepare, zeci de încercări inutile pentru a reuși obține informații de la mecanic, românul s-a ales doar cu scuze și amânari: lipsa de timp, muncitori ocupați, pierderea anvelopelor. Fapte care l-au pus pe gânduri pe tânărul client și l-au determinat să apeleze la poliție, unde a fost sfătuit să verifice site-urile de vânzări online.

Conaționalul a găsit imediat pe Subito.it cauciucurile și jantele puse în vânzare la prețul de 450 de euro. Adresa de livrare indicată în anunț era a unui service auto aflat în proprietatea a doi frați originari din Republica Moldova, unul de 30 de ani, rezident la Venezia și altul în vârstă de 25 de ani din Padova.

Pentru a-i demasca pe făptuitori, polițiștii au pus la cale un plan. I-au contactat pe vânzătorii moldoveni, arătându-se interesați de a achiziționa articolele din anunț și au stabilit o întâlnire chiar la service-ul acestora.

În urma cercetarilor conduse de poliția din Padova, s-a stabilit că mecanicul italian a vândut anvelopele și jantele în schimbul sumei de 190 de euro celor doi moldoveni, care de altfel știau de proveniența mărfii.

Toți trei sunt cercetați penal pentru înselăciune și însușirea unui bun mobil al altuia.

Cornelia Crîșmaru

 

Rate this item
(1 Vote)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia