contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Florin Tătaru revine în politică, la alegerile administrative locale

Florin Tătaru Florin Tătaru

Fiumicino, una dintre cele mai importante localități de lângă Roma, găzduiește 4.762 de rezidenți români, conform statisticilor ISTAT. Dintre aceștia, primăria ne informează că au drept de vot circa 3.800, iar mai puțin de jumătate dintre ei au solicitat cartea de alegător.

În acest context, pentru alegerile administrative locale din 10 iunie 2018, s-au înscris pe listele candidaților la funcția de consilier local șase cetățeni români. Este un bun semn de integrare și implicare, însă totodată este un semnal care indică gradul redus de coagulare al comunității noastre.

Dintre candidați, cel care are cea mai amplă experiență socială și politică este Florin Tătaru. Acesta a candidat și la funcția de senator, la alegerile românești din 2016, obținând peste 3.600 de voturi la nivelul întregii Diaspore.

Florin Tătaru trăiește de peste 22 de ani la Roma, împreună cu familia. Este implicat activ în viața comunității românești, iar dincolo de evenimentele la care participă, menține o relație deschisă atât cu administrațiile locale cât și cu autoritățile românești.

La 42 de ani, Florin este realizat profesional, lucrând în domeniul publicității stradale și având propria afacere. Făgărășean de origine, candidatul român este atât un patriot convins cât și un militant de stânga, sprijinind în mod direct inițiativele care au ca beneficiari cetățenii, cu precădere imigranții români din Italia.

„Am decis să candidez deoarece Fiumicino este un pol important al comunității românești din zona Romei iar primarul, Esterino Montino, s-a dovedit un bun gospodar. M-am alăturat grupării Lista Civica Esterino Montino Sindaco pentru că împărtășim aceleași convingeri, pro-sociale” a declarat Florin Tătaru.

Cristian Gaiță

Rate this item
(2 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia