contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

I-au făcut propuneri indecente și i-au furat un ceas Rolex. Trei români anchetați

Trei români au ajuns în atentia autorităților din Italia, după ce au sustras un ceas de peste 20.000 de euro.

Carabinierii din San Giovanni in Persiceto, o localitate din apropiere de Bologna, au fost alertați de un italian de 62 de ani că i-a fost furat ceasul de la mână, un rolex, model Submariner. Bărbatul le-a povestit oamenilor legii că în timp ce se plimba pe via Castelfranco, a fost abordat de două femei, care sub pretextul de a cere informații și chiar propunându-i servicii sexuale, i-au sustras rolexul, după care au urcat într-o masină, un audi A3, și au plecat.

Potrivit anchetatorilor, cele două hoațe, ambele de naționalitate română, una de 29 de ani și alta de 34, nu acționau singure. Ele aveau un complice, tot un conațional, care le aștepta în mașină și după ce își puneau planul în aplicare, dădeau bir cu fugiții.

Cei trei, care de altfel, nu sunt la prima abatere, vor fi acum anchetați pentru furt și complicitate la furt.

Cornelia Crîșmaru

 

Rate this item
(1 Vote)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia