contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Violență în traficul din Bologna. Trei români au bătut un șofer și i-au distrus mașina

Încă un episod de violență șochează opinia publică. Trei românii din Bologna au lovit fără milă un șofer italian pentru că acesta a refuzat să îi lase să-i spele parbrizul.

Joi, 19 aprilie 2018, bărbatul de 43 de ani era la bordul autovehiculului propriu, când la semaforul din Viale Quirico Filopanti, din zona Porta San Donato, a fost agresat de trei români. La insistențele unuia dintre ei, șoferul a coborât din mașină, cerându-i să se oprească pentru că vehiculul a fost spălat recent. În acel moment, ceilalți doi s-au năpustit asupra lui, lovindu-l puternic în zona capului.

Bărbatul a reușit să se elibereze și a urcat în mașină, dar românii nu s-au mulțumit cu atât. S-au pus pe urmele acestuia și i-au distrus mașina.  Victima a necesitat îngrijiri medicale la Policlinico Sant'Orsola Malpighi, de unde a fost externat cu un prognoză de 18 zile.

Cei trei spălatori de parbrize, doi de 24 de ani și unul 26 de ani sunt anchetați acum, pentru vătămari corporale, distrugere și daune.

Faptele conaționalilor au stârnit reacții acide din partea localnicilor. Pe grupurile rețelelor de socializare, aceștia au îndemnat autoritățile să îi închidă pe cei trei în închisoare și să arunce cheile sau să fie expulzați.

Cornelia Crîșmaru

 

Rate this item
(1 Vote)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un alt român, erou de ocazie

Presa italiană a relatat în aceste zile despre un alt român care ne face cinste, cuvântul "român" fiind citit cu mândrie (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia