contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Medic român în Italia moare de cancer, la doar 42 de ani

O româncă de 42 de ani a încetat din viață după ce a pierdut lupta cu cancerul. Paula Claudia Cilb locuia de mai mulți ani în Borso del Grappa, o localitate din Treviso și lucra ca medic la Serviciului medical de urgență 118 (SUEM) din Crespano.

Ieri dimineață, după ani lungi de chin, românca și-a dat ultima suflare, la locuința ei din Via Malan.

Era căsătorită cu un farmacist italian și împreună aveau un băiat de numai 12 ani.

Directorul SUEM, Aurelio Tommasi, și-a exprimat condoleanțele pentru moartea medicului român: "Un doctor bun și o femeie foarte inteligentă", a declarat acesta pentru publicația Gazzettino.

Paula Claudia Cilb a terminat Facultatea de Medicină la Universitatea din București. Apoi a decis să se mute în Italia. Inițial, pentru că diploma din România nu i-a fost recunoscută, a lucrat o perioadă ca șofer pe ambulanță. În 2008, după echivalarea studiilor, își începe cariera de medic în Crespano.

Înmormântarea va avea loc luni, 16 aprilie, la ora 16.00, în biserica parohiala din Borso, corpul neînsuflețit va fi îngropat în cimitirul din Crespano.

Cornelia Crîșmaru

 

Rate this item
(1 Vote)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia