contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Badantă româncă, atacată cu un cuțit și rănită de cel pe care îl îngrijea

Un bărbat de 57 de ani din Reggio Emilia, cuprins de o criză de furie, s-a înarmat cu un cuțit și apoi a lovit o femeie care lucra de câteva zile, ca îngrijitoare în casa lui.

Scena de violență a avut loc luni, 2 aprilie a.c, în jurul orei 8.00, în Reggio Emilia. Românca de 60 de ani se trezise de puțin timp când, bărbatul pe care îl îngrijea s-a năpustit cu furie asupra ei. Pentru a se salva, românca a trebuit să sară pe fereastră.
Alertați, carabinierii au ajuns imediat la locul faptei. În curte au găsit-o pe femeie în stare de șoc și cu leziuni minore cauzate prin tăiere, la mâna și pe piept.

Barbatul urla la fereastră și era încă înarmat cu un cuțit, dar la scurt timp și-a pierdut simțurile, prăbușindu-se la pământ. Carabinierii au spart ușa pentru a-l salva pe italianul violent și pentru a recupera cuțitul cu o lama de 12 cm.

Atât inculpatul cât și îngrijitoare româncă au fost transportați la spital. Bărbatului i-au fost administrate calmante pentru a-l liniști, în timp ce românca a primit îngrijiri medicale. Din fericire, aceasta a scăpat cu răni ușoare și a fost externată imediat.

În cauză a fost deschisă o anchetă. Italianul violent va trebui să raspundă în fața legii pentru violență și leziuni agravate.

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(1 Vote)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia