contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Româncă din Italia, acuzată că a maltratat bătrânii pe care trebuia să îi îngrijească, la un pas de a fi linșată

O româncă a șocat opinia publică după ce, împreună cu proprietarul structurii unde lucra, a sechestrat și a maltratat mai mulți batrâni.

Marți, 27 martie a.c, carabinierii au descins în toiul nopții la Casa de batrâni Oscar Patrizia din Sant'Alberto, o localitate din Ravenna, pentru a efectua operațiunea de sechestru a structurii.  Oamenii legii au evacuat persoanele vârstnice care au fost trimise în alte structuri, inclusiv la spitalul din Lugo și i-au arestat pe cei doi.

Elena Avram, româncă de 49 de ani și Lamberto Grilli, italian de 63 de ani, sunt autorii faptelor oribile comise asupra mai multor batrâni. Aceștia au fost arestați și transferați la închisoarea din Ravenna și respectiv cea din Forli. În schimb, în cazul romancei, vineri, a fost dispusă eliberarea.

Pentru judecătorul Antonella Giudomeni, femeia nu mai este în măsură să provoace daune suplimentare și, prin urmare, așteptând procesul propriu-zis, este suficient să ramâna pe teritoriul comunal și să meargă să semneze în fiecare zi, la oficiul de poliție.  O eliberare care s-a dovedit a fi o sabie cu două tăișuri pentru îngrijitoarea de 49 de ani care, vineri, a riscat linșarea din partea localnicilor.

Însă situația este diferită pentru celălălt inculpat, Lamberto Grilli, managerul de facto al structurii, care potrivit judecătorului este "autor al actelor de înaltă agresivitate, astfel încât singura măsură potrivită pentru instinctul lui criminal este închisoarea“.

Cei doi vor trebui să răspundă în fața legii pentru infracțiunile de sechestru de persoane, rele tratamente și exercitarea abuzivă a profesiei.

Ancheta vine în urma mai multor plângeri aduse celor doi inculpați și a documentat numeroase episoade de violență comise asupra unor batrâni gazduiți în structură.

La dosar este și un filmuleț care a fost făcut public în ultimele zile, unde cei doi parteneri lovesc cu brutalitate o femeie de 80 de ani și o leagă, și se mai adaugă rapoartele privind interceptarea ambientală, în care inculpații se adresează în mod constant către vârstnici folosind cuvinte violente și amenințări. La dosar atârna și marturia unui fost angajat care a confirmat totul.

Nici primarul din Ravenna nu a rămas indiferent în fața faptelor oribile care au periclitat de câteva zile liniștea din localitatea Sant'Alberto

„Avem nevoie de o legislație care să ne permită să efectuăm mai multe controale. De aceea am scris o scrisoare Administrației Centrale (la Regione) pentru a solicita o dispoziție în acest sens”, a declarat potrivit teleromagna.it, primarul din Ravenna, Michele de Pascale.

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un alt român, erou de ocazie

Presa italiană a relatat în aceste zile despre un alt român care ne face cinste, cuvântul "român" fiind citit cu mândrie (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia