contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Sfârșit tragic pentru o româncă de 27 de ani din Italia

Maria Alexandra Câmpulungeanu, o tânără de 27 de ani, originară din Pașcani, a avut parte de un sfârșit fulgerător. Românca rezindentă în Sant’Antonio di Veggiano, din provincia Padova, a murit în urma unui atac de cord.

Tragedia s-a petrecut marți, 27 martie a.c, Maria și-a salutat fetițele care plecau împreună cu bunica la școala și s-a prăbușit la pământ.

Tânăra a fost dusă de urgență la spital, unde a primit îngrijiri medicale. Din păcate, miercuri după-amiază, inima româncei a încetat să mai bată.

Maria era casatorită și de mai mulți ani se mutase împreună cu soțul în Italia pentru a le oferi un trai mai bun celor două fetițe în vârstă de 5 și 8 ani.

Înmormântarea va avea loc marți, 3 aprilie, la Biserica Ortodoxă Română Mestrino, Padova.

Copleșit de durere, Andrei Câmpulungeanu, soțul acesteia a scris pe pagina de facebook:

„Cu durere în suflet anunț trecerea la cele veșnice a iubitei mele soții Maria Alexandra, 27 ani! Ai fost o soție și mamă devotată! Rog pe Dumnezeu sa mă întarească să merg mai departe și să cresc fiicele mele de 5 și respectiv 8 ani Ana Maria și Bianca.”

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(3 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia