REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Avocat diaspora

 

OPINIE. România şi povestea antreprenoriatului

După prezentarea de la Bologna, proiectul Smart-up Diaspora a stârnit un val de interes şi la Roma. Am fost prezent, alături de peste o sută de persoane, la întâlnirea de prezentare din capitala Italiei şi am auzit câteva argumente interesante aduse potenţialilor antreprenori de către dl. Eusebiu E. Burcaş.

Iar unul dintre dintre ele m-a pus chiar pe gânduri. Şi anume acela că în istoria antreprenoriatului românesc este o gaură de aproape 50 de ani. Iar asta a produs pentru cel puţin două generaţii o mare pierdere de capacitate antreprenorială.

Acest deficit încă produce efecte neverosimile asupra economiei României. În Italia, la fel ca în alte ţări europene, îmbunătăţirea capacităţii antreprenoriale este un obiectiv constant urmărit, unde se investeşte mult, şi în mod flexibil, în suport şi training pentru antreprenori, în special în cazul micilor antreprenori, care atât în Italia, cât şi în România sunt coloana vertebrală a economiei.

Pe aceeaşi direcţie, ar trebui să se creeze o măsură specifică pentru a facilita accesul la instruire şi consiliere a întreprinzătorilor mici şi în România. Să se creeze un instrument financiar, care să fie accesibil, ca un fel de automatism fără a mai fi nevoie de sprijinul consultanţilor pentru pregătirea de cereri.

Şi e nevoie și de un sistem de evaluare foarte simplu, care să permită evaluarea în cel mai mult două luni, aşa cum în Italia avem exemplele cu bonuri de la Ministerul Economiei sau finanţarea INAIL.

Gianfranco Bruno

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

  • Subscribe to this user's RSS feed Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

    Recent items

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi