contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Istoria celor mai cunoscuţi bandiţi din lume se rescrie. Bonnie şi Clyde sunt de fapt români

Un cuplu de români, soţ şi sotie, botezaţi Bonnie şi Clyde, sunt acuzaţi de autorităţile italiene că ar fi furat zeci de ceasuri de lux.

Potrivit anchetatorilor, cei doi operau de fiecare dată la fel. Femeia se apropia de oameni mai în vârstă, îi întreba cât e ceasul, iar în momentul în care aceștia ridicau braţul pentru a răspunde, rămâneau fără el.

Dacă vreuna dintre victime se opunea, atunci intervenea bărbatul și o punea la pământ.

Cei doi, în vârstă de 25 de ani, au comis jafuri în orașele Bologna, Siena, Rovigo, Verona sau Albignasego în perioada între 2015 şi martie 2018.

Deocamdată, polițiștii italieni au reușit să-l aresteze doar pe bărbat, femeia fiind în continuare căutată, pe numele ei fiind emis un mandat de arestare.

Se pare că între timp, cei doi au devenit și părinți.

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia