REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu publicaţia noastră. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

O altă tragedie în Italia. Româncă de 19 ani în stare critică, în urma unui accident rutier

O româncă de 19 ani este în stare critică la spital, în urma unui accident rutier care a avut loc sâmbătă, 24 martie, pe via Riviera, în centrul orașului Pordenone.

Conform primelor ipoteze vehiculate în presa italiană, românca era împreună cu alți doi tineri la bordul unui bmw. Se pare că în zona pietonală "Adam și Eva", șoferul, un pakistanez de 18 ani, a pierdut controlul autovehiculului și s-a izbit într-un copac. Impactul a fost atât de puternic, încât tinerii au rămas blocați între fiarele mașinii.

La locul accidentului au sosit imediat serviicile de urgență de la 118 și un echipaj de descarcerare. Șoferul a scăpat nevătămat, în timp ce românca și cel de-al treilea pasager sunt grav răniți și au fost transportați la un spital din localitate.

În cauză au fost demarate cercetările pentru stabilirea circumstanțelor în care s-a produs tragedia.

Cornelia Crîșmaru

 

 

Rate this item
(2 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi