contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Ambasada României la Roma şi MRP s-au întâlnit cu reprezentanţii asociaţiilor româneşti din centrul Italiei

Asociațiile de români din zona Abruzzo, Campania, Lazio, Sardinia și Umbria au participat ieri, la Roma, la un forum organizat de Ambasada României în Italia.

La eveniment au mai luat parte George Bologan, Ambasadorul României în Italia, Alina Hagima, secretarul general al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Ana Maria Bud, directorul Programe pentru Comunități din cadrul aceluiași minister, precum şi atașatul pentru probleme de muncă și sociale din cadrul Ambasadei, care a şi răspuns la întrebările participanților referitoare la legislația muncii și protecției sociale din Italia.

În cursul dezbaterii, reprezentanții Ministerului pentru Românii de Pretutindeni au prezentat noile proceduri și oportunitățile de finanțare a proiectelor, răspunzând la întrebările primite din partea asociațiilor.

De asemenea, au mai fost abordate şi teme precum participarea românilor din Italia la viața politică din țara gazdă, importanța educației civice, drepturile și obligațiile sociale ale lucrătorilor români din Italia precum și sărbătorirea Centenarului Marii Uniri în diaspora.

Legat de ultimul punct, ambasadorul George Bologan a îndemnat pe cei prezenți să nu se limiteze la un patriotism de fațadă, ci să se comporte cu demnitate și responsabilitate în fiecare zi, onorând personalitățile care au marcat întreg parcursul României moderne și fiind parte activă în construirea proiectelor de viitor ale țării.

”Adevărata unire pornește de la relațiile de zi cu zi dintre membrii unei comunități. Vorbim aceeași limbă, avem aceleași tradiții, dar este important totodată și să lăsăm să se vadă soliditatea care ne unește pe toți, ca
membri ai aceleiași comunități. Substratul nostru spiritual, moral și cultural trebuie să ne ajute să ne afirmăm ca o comunitate unită”, a declarat șeful misiunii.

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia