contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

ALEGERI ITALIA. Berlusconi dispus la o alianţă cu M5S pentru formarea guvernului

Fostul premier italian Silvio Berlusconi vrea un tandem între centru-dreapta şi mişcarea anti-sistem 5 Stele în vederea formării guvernului, scrie presa italiană citată de Agerpres.

Potrivit La Repubblica, strategia lui Berlusconi este de a trimite mingea în terenul mişcării 5 Stele, aşa încât aceasta să fie nevoită să-şi asume responsabilitatea dacă nu se va putea forma un guvern.

Berlusconi, liderul partidului Forza Italia, l-a informat marţi pe principalul său aliat, liderul Ligii Nordului Matteo Salvini, că nu are nicio reţinere în a negocia noul guvern cu Mişcarea 5 Stele.

Salvini nu pare a respinge această variantă mai ales că acum o săptămâna a declarat într-o conferinţă de presă că singurul partid în faţa căruia închide uşa este Partidul Democrat, care a guvernat Italia în ultimii 5 ani şi care este condus de fostul premier Matteo Renzi.

Pieţele financiare se tem cel mai mult de un eventual "mariaj" între 5 Stele şi Liga Nordului, fără Forza Italia, care este considerată o forţă moderatoare şi proeuropeană.

Alegerile parlamentare din 4 martie nu au avut un câştigător clar pentru că nicio grupare politică nu a adunat destule voturi pentru a forma o majoritate absolută.

Alianţa de centru-dreapta a câştigat alegerile cu 37% din voturi, ordinea primelor trei partide din cadrul alianţei fiind Liga Nordului condusă de Salvini 17%, Forza Italia, partidul lui Berlusconi, 14% şi Fratelli d'Italia 4% din voturi.

Partidul Miscarea 5 Stele a candidat de unul singur şi a strâns 32% din voturi, devenind astfel cel mai puternic partid din Italia.

Alianţa de centru-stânga condusă de PD, fostul partid aflat la guvernare, a obţinut doar 18% din voturi.

Preşedintele italian Sergio Mattarella urmează să înceapă din aprilie consultări cu liderii de partide pentru formarea noului guvern.

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri. Şase persoane au murit

Un imigrant român a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbuşit (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia