contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

FOTO. Românii şi basarabenii din toată ITALIA au semnat Declaraţia de UNIRE. "Pe 25 martie vom facem o HORĂ a UNIRII cum nu s-a mai văzut!"

120 de primării din R. Moldova au semnat până astăzi o declaraţie simbolică de Unire cu România, iar gestul lor a fost preluat în weekendul ce a trecut şi de diaspora.

Astfel, moldoveni şi români din marile capitale ale Europei precum Londra, Paris, Bruxelles, Lisabona sau Atena, dar şi din oraşele italiene Roma, Padova, Parma, Bergamo, Treviso, Verona, Venezia și Portogruaro au semnat Declarația de Unire a Moldovei cu patria Mamă.

Un moment mai special s-a produs între Roma şi Padova, unde semnarea documentelor de Unire s-a produs simulan.

În capitala Italiei, aproape 90 de persoane şi reprezentanţii a 10 asociaţii româneşti şi basarabene s-au strâns la evenimentul organizat de Asociaţia Dacia, în timp ce la Padova, adunarea organizată de basarabeanul Andrei Cosoi a reuşit şi ea să adune 40 de semnături.

"Dorinţa noastră de Reunire va ajunge în sala Parlamentului la Chişinău în 25 martie când va avea loc Marea Adunare Centenară. Şi cum putem da susținerea noastră de aici din Italia decât cu o <Horă a Unirii> în Piazza Marinai d'Italia din Verona, pe 25 martie. Atunci basarabenii şi românii îşi vor uni nu doar mâinile, ci şi spiritele într-o singură rugăciune: <Doamne ocroteşte-i pe românii de pe ambele maluri ale Prutului!>", ne-a declarat românca Lăcrămioara Maricica Niță, prezentă la evenimentul din Roma.

Pe 25 martie, de la ora 12:00, la Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale, va avea loc o Marea Adunare Centenară în care românii de pretutindeni vor cere autorităţilor de pe ambele maluri ale Prutului reîntregirea neamului românesc.

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia