contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Șofer român rănit într-un accident în Italia

Un accident rutier s-a produs sâmbătă la ora 11.30 în cartierul Borgo Panigale din Bologna. Două autoturisme s-au ciocnit pe podul de cale ferată din strada Emilia Ponente.

Accidentul a avut loc pe fondul nerespectării distanței de siguranță. Autovehicului Ford C MAX, la bordul căruia era un român în vârstă de 26 de ani din Bologna, se afla în spatele unui autobuz care a oprit în stația Borgo Panigale-Gară, când a fost izbit violent de un peugeut 206.

“Cel mai tare m-a deranjat că nu și-au recunoscut vina și că au încercat sa mă acuze tot pe mine. Eram în spatele autobuzului, am oprit și imediat am simțit o lovitură puternică. Cu câteva minute înainte, la un semafor, erau cât pe ce să mă tamponeze. Conduceam mașina de serviciu, eram în timpul orarului de muncă și mă îndreptam spre centrul orașului”, a declarat pentru Agenda Diasporei, Adrian Ionuț Andrieș, românul implicat în accident

Medicii și polițiștii au ajuns de urgență la fața locului. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Maggiore. Adrian Andrieș a suferit un traumatism la piciorul drept și la spate și sunt necesare zece zile de îngrijiri medicale.

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia