REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu publicaţia noastră. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Italia. Fugar român prins după șase luni. Lucra și dormea în camion

Un român, în vârstă de 36 ani, a fost prins după șase luni de căutari, de Poliția Stradală din Altedo-Malalbergo. Bărbatul avea de executat o pedeapsă de două luni de închisoare pentru infracțiunile de vătămare corporală și daune comise în provincia Padova în 2016.

După condamnare, inculpatul a disparut. M. A. I a reușit să își facă pierdută urma în tot acest timp, lucrând ca șofer la mai multe companii de transport.

Sâmbătă 24 februarie, șoferul român era la volanul unui vehicul cu numere de Italia, pe A13 Bologna-Padova, în apropiere de Occhiobello, când a fost oprit de oamenii legii pentru un control de rutină.

Comportamentul neobișnuit al bărbatului a dat de bănuit polițiștilor. În urma investigațiilor, aceștia au descoperit că românul era de fapt un infractor.

Potrivit POLSTRADA (Poliția Stradală) bărbatul, după condamnare, a fost de negăsit și în tot acest timp continua să conducă vehicule grele în numele companiilor italiene, nu a stat la nici o reședință și nu a poposit în nici un hotel, ba mai mult, a dormit la bordul vehiculelor alocate, ceea ce a făcut de fapt, că localizarea lui să fie foarte dificilă.

La dispoziția procurorului de Parchetul de pe lângă Curtea din Rovigo, M. A.I a fost condus de agenți, la închisoarea locală, pentru a-și ispăși pedeapsa.

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi