contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Exclusiv. Noi detalii cu privire la accidentul rutier în care un fotbalist al echipei Bologna este suspectat că a lovit cu mașina o fată din Republica Moldova și a abandonat-o în plină stradă

Fotbalistul Cheick Keita și prietenul lui vor fi cercetați penal după ce dosarul a ajuns pe masa Procuraturii din Bologna. Cei doi vor fi anchetați pentru părăsirea locului accidentului, neacordarea primului-ajutor și pentru vătămare corporală.

Joi, 22 februarie, cei doi erau la bordul unui mercedes înmatriculat în Franța, când pe podul de cale ferată din zona Borgo Panigale, din Bologna, au accidentat o fată de 12 ani din Republica Moldova. După impact, autovehiculul a plecat în viteza și s-a întors la locul accidentului, după aproximativ un sfert de oră.

Decizia poliției municipale vine pe baza primei reconstrucții a faptelor și a declarațiilor făcute de cei doi.

În fața anchetatorilor, jucătorul ar fi prezentat mai multe versiuni. În primă instanță a declarat că se afla la volanul autovehiculului în momentul accidentului, apoi că era la bordul acestuia ca pasager și, în final, că a împrumutat mașina unor prieteni.

Și celălalt a spus politiștilor, că el ar fi condus mașina.

L.P a fost transportata de urgență la Spitalul Maggiore. Vineri, aceasta a fost externată, iar medicii i-au dat 15 zile de îngrijiri medicale.

“Fata mea a plecat la școala și m-a sunat după cinci minute "Mamă m-a lovit o mașină". Eu m-am dus într-un suflet, era pe jos, pe șosea și nu știa ce e cu ea. O durea piciorul. Actele erau împrăștiate pe stradă, nu știu cine le-a strâns. A venit ambulanța și ne-am dus la spital. Are piciorul umflat, dureri de cap și de burtă”, a declarat pentru Agenda Diasporei, Veronica Carp, mama victimei

De asemenea, femeia dezminte ipoteza vehiculată în presa locală, potrivit careia, șoferul s-a oprit pentru a vedea ce s-a întâmplat.

“Traversa, s-a uitat într-o parte și în alta, nu trecea nici o mașină, dar asta a apărut dintr-odată, venea cu viteză. Nu, nu a coborât nimeni din mașină, a lovit-o și a plecat. A ajutat-o lumea din jur, era chiar un român care a lasat și numărul de telefon, a zis că a văzut tot. Erau mulți oameni în jur, dar eu eram disperată că nu știam ce e cu mine.”

L.P este eleva în clasa a șasea și locuiește de câțiva ani la Bologna împreună cu mama și cu cei doi frați ai săi.

“I-am cumparat medicamente, gips ca să îi stea piciorul fix. Eu nu lucrez, am rămas fără muncă. Gipsul ăsta l-am cumparat cu ultimii bani pe care îi aveam în casă.”, a mai adăugat femeia

Cornelia Crîșmaru

 

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia