contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Proiecții de film românesc la Bologna

Câteva zeci de persoane au participat ieri, la Bologna, la o proiecție de film românesc. “Afacerea Est” a rulat aseară, de la ora 20.00, la sediul bisericii greco-catolice Sfânta Cruce.

“Filmul reprezintă foarte mult, realitatea de acasă și pe cea din diaspora, precum și legătura care este între cele două. Ne propunem ca această acțiune să devină o tradiție, mai ales în contextul centenarului. Ne-am dori ca românii din diaspora, să fie cât mai

uniți și evenimentul vine pentru a susține acestă cauză”, a declarat Radu Danu, unul dintre inițiatorii proiectului

Proiecțiile de filme românești sunt organizate în cadrul proiectului de acțiuni consacrate Marii Uniri de la 1 decembrie 1918.  Proiectul mizează sa atingă două obiective, să întrunească românii din Bologna și să promoveze cinematografia românească.

De-a lungul anului, conaționalii vor avea ocazia să se întalnească cu unele dintre cele mai valoaroase filme românești. Vor urma și proiecții în aer liber.

Evenimentul a fost organizat de Radu Danu și Cătălin Mihai Oltean cu participarea Consulatului General al României la Bologna.

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

EXCLUSIV. Ion Purice, eroul Italiei: “Am făcut doar ce trebuia să fac”

Ion Purice este eroul care a schimbat imaginea României în doar câteva zile, mai mult decât au făcut-o politicienii de l (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia