REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu publicaţia noastră. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Proiecții de film românesc la Bologna

Câteva zeci de persoane au participat ieri, la Bologna, la o proiecție de film românesc. “Afacerea Est” a rulat aseară, de la ora 20.00, la sediul bisericii greco-catolice Sfânta Cruce.

“Filmul reprezintă foarte mult, realitatea de acasă și pe cea din diaspora, precum și legătura care este între cele două. Ne propunem ca această acțiune să devină o tradiție, mai ales în contextul centenarului. Ne-am dori ca românii din diaspora, să fie cât mai

uniți și evenimentul vine pentru a susține acestă cauză”, a declarat Radu Danu, unul dintre inițiatorii proiectului

Proiecțiile de filme românești sunt organizate în cadrul proiectului de acțiuni consacrate Marii Uniri de la 1 decembrie 1918.  Proiectul mizează sa atingă două obiective, să întrunească românii din Bologna și să promoveze cinematografia românească.

De-a lungul anului, conaționalii vor avea ocazia să se întalnească cu unele dintre cele mai valoaroase filme românești. Vor urma și proiecții în aer liber.

Evenimentul a fost organizat de Radu Danu și Cătălin Mihai Oltean cu participarea Consulatului General al României la Bologna.

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi