contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Un fotbalist al echipei Bologna suspectat că a lovit cu mașina o fată din Republica Moldova și a abandonat-o în plină stradă

Accident astăzi, la ora 14.00 la Bologna, în zona Borgo Panigale, în Via Emilia Ponente, pe podul de cale ferată.

Un Mercedes înmatriculat în Franța a lovit și a rănit o fată de 12 ani din Republica Moldova.

După impact, autovehiculul a plecat în viteza și s-a întors la locul accidentului după aproximativ un sfert de oră.

“Locuiesc în zonă, când veneam de la muncă, o copilă era întinsă pe marginea străzii, constinentă, se ținea cu mâna de genunchi. Era multă lume în jurul ei. Dinspre sediul Carabinierilor am văzut venind un echipaj. Abia se întâmplase totul”, ne-a declarat o româncă

Poliția municipală l-a identificat pe fundașul de 22 de ani, din Bologna, Cheick Keita, împrumutat de la echipă din Birmingham. Jucătorul ar fi spus că nu a condus autovehiculul în momentul incidentului.

Fata a fost transportata la Spitalul Maggiore din oraș, unde a fost internată cu răni de gravitate medie.

În cauză, autoritățile au deschis o anchetă. Sunt elemente încă neclare. Conform primelor ipoteze, mașina fotbalistului s-ar fi oprit imediat după impact, șoferul a coborât să verifice starea copilei și a plecat.

Atât Keita cât și victima au declarat că la volanul autoturismului nu era el, dar sunt așteptate și declarațiile martorilor.

Conducerea echipei de fotbal din Bologna a precizat că jucatorul a împrumutat mașina mai multor prieteni care i-ar fi returnat-o după accident explicându-i acestuia ceea ce s-a întâmplat.

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(2 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia