contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Sabina Radu, convocată la naţionala feminină de Futsal. "Sunt mândră că pot pune numele României pe harta acestui sport"

Sabina Radu va juca pentru echipa națională feminină de fotbal în sală a României. Românca a fost selecţionată la nou-înfiinţata echipă alături de alte sportive din Italia și din Spania.

“Am fost foarte fericită, m-am simțit mândră că o să pot să arăt lumii întregi că avem și noi, românii, un cuvânt de spus la fotbal de sală”, ne-a declarat Sabina Radu.

Românca are 28 de ani și este originară din Brașov. De când avea patru ani, locuiește în Italia, la Salerno. Evoluează ca portar şi a apărat pentru echipele SS Lazio, Napoli, Salernitana și Pontecagnano, iar în prezent joacă la Atletico Chiaravalle.

Tânăra ne-a mărturisit că ar fi încântată să se întoarcă în ţară dacă acolo s-ar organiza un campionat. „Din păcate, în România nu avem un campionat la fotbal de sală, fotbalul de 11 nu este la un nivel înalt, multe dintre fetele din țară, joacă în străinătate”, a adăugat sportiva.

Fotbalul nu este însă singurul sport la care Sabina a avut rezultate. Românca a mai practicat şi artele marţiale, unde a obținut chiar şi un titlul de campioană a Italiei la vârsta de zece ani.

„Jucam de mică fotbal cu prietenii, apoi tata m-a îndrumat mereu să fac sport. Am început cu taekwondo, apoi fotbal și de trei ani, fotsal”, a spus Sabina.

Naţionala României de Futsal va juca primele sale meciuri în iunie când va întâlni reprezentativa Moldovei la Galați și la Vaslui, urmând ca din luna august să se dea startul în preliminariile pentru primul Campionatul European Feminin de Futsal din istorie.

 

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(1 Vote)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia