contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Românii, bulgarii, moldovenii şi macedonenii sărbătoresc împreună Mărțișorul la Milano

România, Bulgaria, R. Moldova și Macedonia, vor sărbători în acest an împreună mărțișorul, un simbol al primăverii care definește tradiția populară a acestor ţări.

Duminică, 25 februarie, de la ora 10.00, la Muzeul Culturilor Lumii din Milano (Museo delle Culture del Mondo), va debuta manifestarea „Primăvara în alb și roșu”, eveniment patronat de Primăria din Milano, Consulatul General al României din Milano, Consulatul General al Bulgariei, Consulatul General al Republicii Moldova.

Manifestarea va cuprinde un program de muzică și dansuri tradiționale susținut de ansamblul profesionist "Dor românesc" din Bistrița Năsăud.

De asemenea, organizatorii evenimentului, Scuola bulgara a Milano, Centro linguistico Qui Bulgaria, Centrul Cultural Italo Român, Asociația Vatra Neamului, invită părinții să își înscrie copiii la laboratorul de confecționat mărțișoare, care se va desfășura în intervalul 10.00-13.00. Cele mai frumoase mărțișoare vor fi premiate!

Intrarea la eveniment este liberă!

Mărţişorul a intrat pe lista selectă a Patrimoniului imaterial UNESCO în luna decembrie 2017.Cererea a fost depusă de România alături de Bulgaria, FRI Macedonia și Republica Moldova – țări în care această frumoasă tradiţie a primăverii există, cu unele diferenţe, dar în acelaşi spirit al celebrării renaşterii naturii.

 

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia