contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Italia. Doi soți își ademeneau victimele cu locuri de muncă pentru a le viola

Pentru un cuplu din Italia a sosit sentința finală a Curții Supreme de Casație, vineri 9 ianuarie a.c. O femeie de naționalitate ucraineană în vârsta de 38 de ani și soțul acesteia de 58 de ani din Forlì au fost arestați de Carabinieri di Ronco după ce au fost găsiți vinovați de abuzuri sexuale în grup, comise în 2007.

Agresorii vor avea de efectuat o pedeapsă de șapte ani și patru luni și respectiv trei ani și șapte luni la închisoarea din Forli.

Aceștia au abuzat de două tinere, o româncă și o italiancă, pe care le angajase pentru a-i ajuta în creșterea copiilor și în treburile casnice.

Faptele orende ale celor doi au ajuns în atenția autorităților dupa mai bine de trei ani de la savârșirea lor, când fata de 23 de ani, din aceeași localitate, după lungi terapii psihologice, a găsit curajul să îi reclame.

Tânăra le-a povestit anchetatorilor că, a intrat în contact cu cei doi după ce a răspuns la un anunț cu oferte de muncă. Bărbatul, un cunoscut om de afaceri din zonă, a angajat-o pe post de baby-sitter pentru cei doi copii minori ai săi.

După aproximativ 15 zile, fata a fost invitată la o cină, la domiciliul barbatului, unde era prezentă și soția acestuia. Cei doi soți au legat-o și au abuzat-o sexual, obligând-o pe tânară să le satisfacă jocurile erotice.

În timpul anchetei, polițiștii au descoperit ca fata nu era singura victimă. O româncă care a lucrat pentru aceștia, cu un an în urmă, a fost abuzată sexual în timp ce era la muncă. Femeia era în garaj când violatorii au năpustit asupra ei, supunând-o la tot felul de agresiuni sexuale.

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(1 Vote)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia