contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Italia. Un moldovean internat în stare gravă în urma unui accident de muncă

MODENA. Un grav accident a avut loc ieri, 13 februarie a.c la scurt timp după ora 10.00, într-o hală din Cadelbosco Sopra care aparține societății Idealservice.

Un muncitor din Rebublica Moldova, în vârstă de 60 de ani, rezident la Modena, a fost grav rănit după ce a căzut de la o înalțime de 7 metri, în timp ce executa lucrări de reparare și întreținere ale acoperișului.

Conform primelor reconstituiri ale Carabinierilor din Castelnovo Sotto, care au intervenit la fața locului, muncitorul era pe acoperiș, când la un moment dat, o parte din acesta a cedat.

Echipajele de salvare de la 118 i-au oferit primul ajutor moldoveanului, dar pentru că starea lui era foarte gravă, a fost transportat de urgență cu elicopeterul la Spitalul Maggiore din Parma.

Oamenii legii au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate dinamica acțiunii.

Cornelia Crîșmaru

 

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri. Şase persoane au murit

Un imigrant român a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbuşit (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia